Tekst: Johanne Bakken Moe

 
- Hva er din oppgave på leiren?
- Hvorfor er din oppgave så viktig for leiren?
- Har du en spennende eller morsom opplevelse fra arbeidet du har gjort på leiren?
 
Dag Helge Bjørkedal – Ørsta KFUK-KFUM-speidere. Sanitet:

Foto: Håkon Kristoffersen
 
- Min oppgave er å styre saniteten og helsepersonellet på leiren, og styre hvordan helsetilbudet i leiren er. Vi har alt fra akutte skader til sykdom, oppkast, og folk som hugger seg i leggen. 
- Vår oppgave er viktig fordi dersom noen skader seg eller blir syke så er det vi som tar oss av det. Vi har også ansvar for organiseringen av transport til legevakt eller sykehus dersom noen har behov for det. 
- Det er litt morsomt å se hva slags skader folk faktisk får til og hvordan vårt helsepersonell fikser det så bra. Ellers har det heldigvis ikke vært så veldig mange skader denne leiren her. 
 
Jan Egil Helgevold – Engøyholmen KFUK-KFUM-speidere. Vakt:

 
- Jeg er vaktleder, vaktansvarlig. Jeg organiserer alt som har med streifvakt, portvakt, og brannvakt å gjøre. Trygghet for deltakerne er viktig og å passe på at alle har det greit.
- Dersom ingen tar ansvar blir det bare kaos. Når vi er tilstede og synlig forhindrer det mye pøbelskap. Vi passer også på at ingen bål brenner alene. Dersom noen lurer på noe kan de spørre en streifvakt istedenfor å gå rundt å lure, vi holder også utkikk etter speidere som ikke ser ut til å ha det så bra. 
- Vi har flirt litt av at noen har hengt opp et skilt på vaktbua vår hvor det står «sytebu», det synes vi er litt morsomt så vi lar det henge. Mange tenker kanskje vi er litt plagsomme, men vi ønsker bare at alle skal ha en best mulig leir.
 
Emil Sandsør – Ytterøy KFUK-KFUM-speidere. Maur:

Foto: Håkon Kristoffersen
 
- Oppgaven min er å ha kontroll på mauren og drive dem. Jeg får inn oppgaver fra stab også utfører maurene oppgavene for dem. Vi bygger opp leiren før leiren starter.
- Mauren bygger opp leiren før folket kommer. Vi legger til rette for en bra leir og vedlikeholder leiren. Vi jobber mye praktisk. 
- Vi har heldigvis ikke hatt noen tabber. Det er jeg fornøyd med, vi har vært 80 maur her før leiren og 70 underveis. Det er virkelig en flott jobb som er blitt gjort. Det er fint at maurene kan stå på for at de små kan få en flott leir, akkurat som de fikk da de var vandrere. Også er det jo veldig sosialt å være maur også.
 
 
Håkon Selnes, Hakadal KFUK-KFUM-speidere. Haikekomité: 
- Jeg sitter i haikekomitéen der har jeg all logistikk på transport med buss og av haikemannskaper. Jeg har også oversikt over ruter og speidere som er ute i terrenget. 
- Oppgaven er viktig fordi haik er noe av det viktigste på leiren. Speiderne skal være ute i 24 timer og klare seg selv. 
- Jeg må innrømme at det var litt spennende i dag da vi skulle ha ut 200 patruljer på haiken. Det var en buss som gikk i stykker så noen måtte vente litt, men alle kom seg ut og det er jeg veldig fornøyd med.   
 
Arne Geir Berntsen, Uburhedleren KFUK-KFUM-speiderne. Intendantur: 

Foto: Håkon Kristoffersen
 
- Min oppgave er å passe på at alle har mat og at alle får det de skal ifølge menyen. Jeg passer også på kaféen og storkiosken slik at det er nok av alle produktene der.
- Min oppgave er at matflyten går bra, det er de under meg som gjør den viktige jobben. Men dersom det ikke hadde vært noen flyt, ville ikke leiren hatt mat.
- Det er store mengder med mat som kommer inn! Første matlevering veide 21 tonn. Vi har to og en halv lastebil med brus.