Tekst: Astrid-Amalie Hetland

Fredag ble den tredje, og siste konkurransen i rovertrekampen arrangert. Lagene måtte gjennom en hinderløype med strenge regler for gjennomføring.

Å passere en flere meter høy vegg, gjørmebad, bære kongestol, sekkeløp med hele laget i en sekk var blant noen av de mange hindrene laget måtte gjennom.

Det er om å gjøre å bruke kortest mulig tid, og når hindrene ikke blir godkjent får laget tilleggsminutter på gjennomføringstida.

F.v. Aron Widforss (22), Magnus Gullbrå (18) og Lene Bækkevold (22) dannet laget Arutuf og har gjennomført trekampen med glans. Foto: Astrid-Amalie Hetland

Ulike speidergrupper

Samarbeid er en viktig faktor for å lykkes.

- Det er gøy at vi har klart å samarbeide så bra når vi egentlig ikke kjente hverandre fra før, sier Lene som er fornøyd etter en godt gjennomført hinderløype.

De tre lagdeltakerne kommer nemlig fra tre ulike speidergrupper, og klarte å gjennomføre hinderløypa med bare ett hinder som ikke ble godkjent.

- Det var hinderet hvor vi skulle klatre over en raie ved hjelp av et hengende tau vi ikke klarte, forteller Magnus.

- Men det var hinderet med den høye veggen, eller hinderet hvor vi skulle over en platting to meter og førti centimeter høyt oppe, jeg trodde skulle bli vanskeligst, fortsetter Aron.

Både Aron og Lene måtte utsette reisen til et lederkurs for å kunne delta på hinderløypa.

- Det var helt klart verdt å utsette reisen til lederkurset, det er vi enige om begge to, sier de.