Tekst: Maria Gran

På en liten gressflekk på leirområdet samlet speiderne fra Inderøy, Ytterøy, Hundhamaren, Tanem, Klippan (Sverige) og 1st Holymoorside (England) seg for vennskapsgudstjeneste. Ikke nok med det, hit kom også landsstyret og Craig Turpie fra WOSM for å ta del i Scouts Own.

Foto: Håkon Kristoffersen

Som alltid hadde speiderne selv vært med å lage gudstjeneneste, og tok del i både sang og tekstlesing. Ord for dagen kom fra Matteusevangeliet, “Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til.» Speiderne leste på både norsk og engelsk, og alle tok del i en aktivitet der man fortalte hverandre hva som er bra med den personen.

Foto: Håkon Kristoffersen

Craig Turpie er på leir i Norge for første gang, men forteller at han har deltatt på Scouts Own før.

- Det var fantastisk å få være med på speidergudstjeneste. Jeg liker det at man har gudstjeneste sammen i mindre grupper og ikke med hele leiren. Det er godt å kunne være ute i naturen, det gjør hele gudstjenesten mer avslappet, sier Craig.