Foto og tekst: Astrid-Amalie Hetland

Rovertrekamp er en tredelt konkurranse hvor roverne danner lag på tre, og får testet sine kunnskaper i tre ulike konkurranser. Søndag var det teoretisk oppgave, torsdag var det hemmelig oppgave og fredag er det hinderløype.

Aron Widforss (22) fra Boden scoutkår, Sverige, Lene Bækkevold (22) fra Ringsaker speidergruppe i Norges Speiderforbund og Magnus Gullbrå (18) fra Eidsvåg KFUK-KFUM-speidere hadde dannet et lag og møtte opp til andre konkurranse, hemmelig oppgave, torsdag.

Det ble sagt at rundt seksti lag deltok på rovertrekampen

Tilfeldig lag

Det var egentlig ganske tilfeldig at de tre roverne ble et lag. Aron og Lene deltok på teorioppgaven på søndag, men manglet en lagdeltaker til den hemmelige oppgaven. Heldigvis kom Magnus og supplerte laget til konkurransen.

Oppgaven gikk ut på å lage en paraply med utdelt materiale.

– ”Jaha” var det første jeg tenkte da vi fikk utdelt oppgaven, sier Magnus.

Lagene fikk tre timer til rådighet, og av utstyr fikk de tildelt følgende; noen strips, fem spikere, fire lekter, et rundt treskaft, ståltråd og en søppelsekk. I tillegg kunne de ha med seg sag, saks, kniv, målebånd, klypetang og blyant.

Magnus tester paraplyen, heldigvis var den vanntett.

Laget samarbeidet godt og etter bare en drøy time kunne laget vise frem en ferdig paraply til dommerne, klar for testing. Det var ikke akkurat slåsskamp om hvem som skulle stå under paraplyen når den ble testa, men den holdt heldigvis tett.

– Jeg synes oppgaven var gøy og interessant, forteller Aron
– Det var litt vanskelig i begynnelsen, men når vi bare kommer i gang gikk det ganske fort, fortsetter Lene.

Mange krav

Noen av kravene for å kunne hanke inn maksimal poengsum var at paraplyen skulle tåle én liter vann, ha åpne-lukke-funksjon og være vanntett.

– Vi fikk 65 av 70 mulige poeng på paraplyen vår, men det var litt surt at vi ikke fikk full pott for utseende. Jeg synes den var veldig fin, kommer det fra Magnus etter at dommeren har vurdert paraplyen.

Godt samarbeid resulterte i en godt funksjonell, men ikke så estetisk fin, paraply. F.v. Aron Widforss (22), Magnus Gullbrå (18), Lene Bækkevold (22)

Nytt

Verken Aron eller Lene hadde vært med på noen form for Rovertrekamp før, men begge syntes det var gøy.

– Det frister til gjentakelse, sier Lene mens hun smiler.

Etter 23.plass på teorioppgaven og en godt levert hemmelig oppgave gleder laget seg til den siste oppgaven, hinderløypa.

– I utgangspunktet kunne ikke jeg eller Aron være med på hinderløypa, for vi skal på et lederkurs, forteller Lene.

– Vi fant ganske fort ut at vi måtte utsette reisen for å få med oss den siste konkurransen. Det er utrolig gøy med rovertrekamp, fortsetter Aron.

Etter den hemmelige oppgaven ble laget liggende på en 6. plass.

Det ble sagt at det totalt var rundt seksti lag som konkurrerte mot hverandre, og fredag arrangeres den siste konkurransen i trekampen.