Tekst: Maria Gran

Landsleir er  ikke bare stort for speiderne, men også for lokalbefolkningen.

Ordfører Ivar Vigdenes ble vist rundt i leiren av leirsjef Astrid Østensen og landssjef Gunvor Meling. Ordføreren har aldri vært speider, men var med på 4H da han var yngre og ser mye likt mellom landsleiren og leiren som han selv har vært på. Erfaringen fra 4H er absolutt noe han har tatt med seg og lært mye av.


Landssjef Gunvor Meling fikk besøk av ordfører i Stjørdal kommune Ivar Vidgenes som fikk se Blopplaneten og mye annet på leiren. Foto: Marcus H Langnes

- Jeg har veldig tro på både uorganisert og organisert aktivitet der unge får mulighet til å lære seg både å være selvstendige og samarbeide med hverandre. Speideren og 4H er arenaer hvor man lærer seg å lede, og erfaringer fra min tid i styret i 4H er helt klart erfaringer jeg har tatt med meg videre, forteller ordføreren.

En leir med så mange deltakere har derimot Vigdenes ikke opplevd før, og han var ivrig på å stille spørsmål og lære mer om livet på landsleir. På omvisning med leir- og landssjef fikk ordføreren se leirområdene, leirkirka, torget og hva speiderne driver med på jordet til grunneier Rigmor Laanke.

- Det er veldig bra for kommunen å ha landsleiren her. Vi har et sterkt ønske om å bli arrangementskommune nummer én i Norge, og nå er vi på god vei. Dette er et type arrangement som er annerledes og det høster vi erfaringer av. Leiren skaper verdier både for speiderne og lokalbefolkningen, så vi er veldig positive til å doble folketallet på Lånke, smiler Vigdenes.

Opplevelsene sto i kø for ordføreren som fikk leirmerke, handlenett og t-skjorte, møte De Makalause fra Brønnøy KFUK-KFUM-speidere, og smake røkt storfekjøtt på primitiv camp. Kokegrop er ikke noe som fins på 4H-leir, kunne ordføreren fortelle. Både denne og resten av leiren imponerte stort.

- Jeg blir imponert over den kreative virksomheten på leiren. Det vises at dette har ungene godt av, sier ordføreren.


Som takk for at leiren er i Stjørdal tok ordføreren med seg blomster til leirledelsen. Foto: Marcus H. Langnes