Toppbilde: Lars Røraas
Tekst: Viktoria Karoline Anundsen

Erling Rusthaug (13) Nøtterøy KFUK-KFUM-speidere: Erling synes det er deilig å slippe småbrødrene sine en uke, men han kjenner også at det skal bli deilig å komme hjem til de igjen.


Foto: Anette Vedøy

­­­– Man kan jo ringe hjem for å snakke med de man savner, og man kan sende bilder av det man gjør, slikt at de på en måte er der med deg, forteller Erling. Han forteller videre at man kan gjøre mye på leir og at det er lett å finne på noe å gjøre.

Elsa Von Koss Hellebø (12), Ris KFUK-KFUM-speidere:

Foto: Anette Vedøy

– Jeg har ikke hatt hjemlengsel, og det er fordi det er så utrolig mye å gjøre på leiren, sier Elsa. Men hun har vært på leir før og der har hun hatt hjemlengsel, men hun synes at det skal bli deilig å komme hjem igjen til familien.

Isak Anpri (10) Nordstrand KFUK-KFUM-Speiderne:


Foto: Anette Vedøy

Isak savner ingen ting hjemmefra og synes det er helt topp å være på leir, med venner. Og han har noen gode tips til de som har hjemlengsel.

– Man kan ta å gjøre noe gøy, og det er jo ting å gjør hele tiden, sånn som jeg da er glad i å hugge ting, forteller Isak.
 

Julie Dyrli (11) 1. Os KFUK-KFUM-speidere:


Foto: Anette Vedøy

– Jeg har savnet mamma, pappa og søsteren min mye, forteller Julie. Men hjemlengselen stoppet ikke Julie. Hun har mange gode venner på leiren og de tok henne med på mye gøy, for å muntre henne opp igjen.

Sigrid N. Heugen (9) Stryn KFUK-KFUM-speidere:

Foto: Anette Vedøy


Dette er Sigrids andre leir, og hun fikk bare litt hjemlengsel, men for å glemme alt hjemme, lekte hun med de andre speiderne og hadde det utrolig gøy med dem. Sigrid synes at det er utrolig viktig å ta vare på de som har hjemlengsel; ved å trøste, leke, og få de til å bli glade igjen og ikke tenke så mye på de hjemme.