På landsleiren vil det bli mange muligheter for påfyll for lederne. Du kan få med deg kortkurs i alt fra steinaldermat i Primitiv camp til fotokurs og innføring i Hypersys. Du kan trekke deg tilbake i leirkirka, eller ta en vaffel med en gammel venn i lederteltet.

Det er dessuten mulig å få tatt livredningskurs i vann eller dra på dagsretreat til Mariaklosteret på Tautra. De to sistnevnte har et begrenset antall plasser og en egenandel. Få med en venn og meld deg på raskt, så du er sikker på å få plass! 

Dagsretreat på Tautra Mariakloster

Lederprogrammet tilbyr dagsretreat på Tautra Mariakloster begge dagene under speidernes haik, 3. og 4. juli. Vi kjører i privatbiler om morgenen, og returnerer til leiren om kvelden. Retreatleder er tidligere landssjef Sidsel Grønlund. Vi disponerer et gjestehus der brødmat og kaffe / te serveres, deltar i klosterets tidebønner, spiser middag i gjestereflektoriet, kan hvile, lese, be, gå tur og benytte besøkssenteret og klosterbutikken. Vi kan ta imot inntil 15 deltakere hver dag. Prisen er satt til 400 kr, samt at vi må dele på kjøreutgiftene. Deltakerne må ha med bibel og skrivesaker.

Påmelding til: mary.anne.vestre@gmail.com. Betal 400,- til 3000.20.67893 og merk betalingen «Påmeldingsavgift, Lederutflukt til Tautra Kloster»

Livredningskurs i vann

Som speiderleder ferdes man ofte i hav, innsjø og elver. Derfor er det svært viktig at lederne kan livredning i vann hvis en ulykke skulle skje. På dette livredningskurset lærer du hjerte- og lungeredning ved drukning, dykketeknikker og ilandføringsteknikker. Mot slutten av kurset gjennomfører du en livredningsprøve som består av å hoppe fra bassengkanten, dykke ned til bunn og ta med en synkedukke opp til overflaten, slepe/føre i land en person, svømme med og uten klær og gjennomføre hjerte- og lungeredning på en treningsdukke.

Kurset vil bli holdt mandag og onsdag i leiruka. Vi reiser med buss til en svømmehall i Stjørdal. Deltagere må kunne svømme 200 meter. Ha med badetøy, badehette, ekstra klær til å svømme i og håndkle.

 

Påmelding til: stein_magne@icloud.com. Betal 200,- til 3000.20.67893 og merk betalingen «Påmeldingsavgift, Livredningskurs i vann»