Foto toppbilde: Helene Moe Slinning
Tekst: Kenneth Nesdal

- Hva er din oppgave på leiren?
- Hvorfor er din oppgave så viktig for leiren?
- Har du en spennende eller morsom opplevelse fra arbeidet du har gjort på leiren?

Torun Nesse, Lokalkomite


Foto: Marcus Heed Langnes

- Min oppgave er å være lokalkontakt for leiren. Under leiren er det ikke så mange oppgaver, men vi har hatt en samling for barna i barnehagen ved leirområdet. De fikk være med på skattejakt, klatring, kasting av livlinje, steking av pinnebrød og omvisning på leirområdet. Vi feiret også grunneier Rigmor Laanche sin 70 års-dag der hele hovedkomiteen var invitert onsdag kveld. Det har også vært noen lokale spørsmål om området og ting å gjøre i Trøndelag.

- Det er viktig å bidra med lokalkunnskap om området og være tilgjengelig for spørsmål. Jeg var også den som først tok kontakt med Rigmor Laanche. Rigmor likte ideen og bet på valg av sted med en gang. I samarbeid med Rigmor har jeg bidratt med å skaffe lokale kontakter og klargjøring av leirområdet.

- Min mest positive opplevelse på leiren er at jeg treffer bare på smilende og glade speidere og ledere. Det er også kjekt å gå rundt på leiren og gå rundt å se på alt det fine som er bygget. Det har også vært veldig flotte sceneshow - all ære til de som har lagt ned mange timer og dager på forberedelse. Jeg er også glad for godt vær som gjør at området i så god stand som det er nå.

Wenche Orrebakken, PF-Program 


Foto: Marcus Heed Langnes

- Jeg er ansvarlig for planlegging og gjennomføring av patruljeførerprogrammet.
- Oppgaven er viktig for å bidra til at alle i ungdomsskolealder skal få en god leiropplevelse og ha lyst til å fortsette med speiderarbeidet
- Min største leiropplevelse var når roverne dro i gang PF-kro. Fikk helt gåsehud av å se engasjerte og dyktige rovere bidra på denne måten med veldig god stemning.

Karen-Marie Engeseth, Intendantur


Foto: Marcus Heed Langnes

- Jeg er ansvarlig for fordeling av mat og leder i Stovner og Furuset speidergruppe
- Utrykket «Uten mat og drikke duger helten ikke» er en av de viktigste grunnene til at jeg gjør denne jobben, oppgaven er en av de mange puslespillbrikkene for at leiren skal bli en helhet. Om folk ikke får mat, toalettene ikke er rene og det ikke er vann i springen hjelper det ikke hvor godt programmet er lagt opp.
- Det morsomme med oppgaven er å jobbe med folk du aldri har møtt før, noen jeg kjenner og noen nye. Sammen er vi et kjempeteam som drar lasset sammen.

Maja Leonora Skålvold, Sceneshow og leirbål

Foto: Marcus Heed Langnes

- Jeg er leder for sceneshowkomiteen og har ansvar for programmet som foregår ved hovedscenen. 
- Min oppgave er viktig da det som skjer på scenen bidrar til å binde leiren sammen, der får vi satt ord på hva det betyr å være på leir og hva aktivitetene betyr. Vi får også bygd felleskap mellom alle de som er på leir sammen.
- Jeg står ofte foran scenen for å se hvordan showene går, det gjør meg glad og ydmyk og se alle speiderne og lederne delta på leirdansen og leirsangen, dette er like fantastisk hver gang og gjør meg rørt. Jeg hadde også en fin opplevelse på besøk hos en gruppe fra Nordre Nordland som er min krets på vennskapsleirbål. Der ble sceneshowene beskrevet på samme måte som jeg selv gjorde når jeg ble spurt om å ta oppgaven for to år siden, der forkynnelsen er en naturlig del av sceneshowene, energien er høy, flytende og at ting henger sammen. Det betyr mye for meg å få disse ordene tilbake.

Amalie Lepsøy Hansen, HMS og Transport


Foto: Marcus Heed Langnes


- Jeg er komiteleder for transportetaten
- Min oppgave er viktig for å få den fellestransporten de vil ha, at de skal komme til og fra leir på en trygg måte, samt trygt fram og tilbake fra aktivitetene.
- Det var morsomt å se når vi innså hvor mye jobb det var med organisering og gjennomføring av transporten til haiken. Ting gikk på skinner selv om det kunne være tilløp til kaos innimellom. Vi lærte også mye om hvor viktig et godt og organisert samarbeid i etaten er for god gjennomføring