Tekst: Silje Øderud
Foto toppbilde:  Håkon Kristoffersen

Brød
Tenk på hvor mange brødskiver du spiser om dagen. Gang dette med 4 500 speidere og 7 dager. Det blir mange brød. På Futura er det bestilt inn hele 9 900 brød og det betyr at det kommer inn omtrent 60 kasser med brød annenhver dag.

Is
Leiren startet med strålende solskinn – noe isdisken fikk merke godt. Saftisen Chill´n ble fort utsolgt, men heldigvis hadde intendantur en bestilling inne som gjorde at isen kom fort på plass igjen.

Sanitet
Det er alltid noen som skader seg på leir, derfor er det greit med egen sanitet. De sier de har bra med utstyr og kunne nesten vært en legevakt. Hittil har de sydd 45 sting på ti speidere og tatt ut ti sting på speidere som har sydd før leir. De har også brukt 1000 hansker så langt. Hygiene er viktig.

Dorull
Det går mange doruller på leir og det ble bestilt inn to paller med ruller, der hver rull er 500 meter. Halvveis i leiren er det cirka en pall igjen og det lover godt.

Speiderbutikken
Når speiderbutikken pakket til leir tok de med seg 40 lederskjerf. De forsvant første dagen på leir. Det ble derfor bestilt hastepakke fra Oslo over natten og dagen etter ankom 150 nye lederskjerf.

Frimerker


Futras egne frimerker. Foto: Håkon Kristoffersen


Til leiren er det laget egne Futura-frimerker. Det er St. Georgskilden som selger disse i teltet til Speidermuseumet. Til leir tok de med seg cirka 200 frimerker og nå når leiren har kommet halvveis har de rett under halvparten igjen.

Gullblopp
Har du rukket å lete etter gullbloppen? Programteltet har gjemt en gullblopp hver dag og de som finner den har fått et gullbloppmerke. Det er delt ut hele 2 100 av disse merkene, og nå er det helt tomt.

Potetgull og brus


En feilbestilling - masse potetgull til oss. Foto: Håkon Kristoffersen


Når det ble bestilt potetgull trodde komiteen at de bestilte poser, men når potetgullet kom var det esker de hadde bestilt. Vi har derfor mer enn nok potetgull på leir. Det er bare å komme seg til kiosken for å kjøpe. Heldigvis er det returrett, så om dere ikke klarer å spise opp alt potetgullet, får vi levert det tilbake.

Bestillingen av brus gikk som forventet og det er ingen fare for brusmangel på Futura.