Heftet kan også lastes ned her.

Intendanturetaten har to mål:

  • Yte god service
  • Levere nok og god mat

 

Åpningstider

Mathallen (Lånkehallen) er åpen kl 07:00-23:00. Den vil være stengt under fellesaktiviteter. Middagen kan hentes fra ca. kl. 15:30.  Første matutlevering er lørdag kl 14:00. Da kan middagen også hentes. Avreiselørdagen stenger matutdelingen kl 10:00.

Hvor skal mat hentes?

Alt om har med mathenting/utlevering skal foregå i Lånkehallen. Der henter dere tørrvarer, husk å ikke ta med mer enn det dere trenger, da den holder seg bedre her enn i leiren. 

Mat til grupper som ankommer tidlig: De gruppene som har forhåndsbestilt mat til fredag kveld og lørdag formiddag henter denne i mathallen. Denne muligheten er åpen fredag kl 18:30 – 22:30 og lørdag kl 07:30 -12:00. Vi ønsker at en leder eller rover er med på å hente mat. Matkortet som ble utlevert ved innsjekk skal være med ved mathenting.

Hvordan hente mat


Brødmåltid

Her blir det selvbetjening. Nye påleggstyper vil dukke opp i løpet av leiren. Mathallen får tilkjørt ferskt brød og kald melk hver morgen. Det vil være flere forskjellige brødtyper tilgjengelig.

Middag

Hver gruppe får en/to kasser i mathallen hvor maten legges.
Denne kassen skal IKKE tas ut av mathallen. Gruppen må selv ordne kasse til å frakte maten fra mathallen til gruppeområdet. Traller etc. med hjul skal IKKE ta inn i mathallen. Dette av hygieniske grunner. Noen ingredienser vil det bli selvbetjening på, for eksempel poteter. Det er viktig å bare ta det som en trenger. Dersom dere under middagslagingen ser at dere har for mye mat,, setter vi pris på retur til mathallen raskest mulig. Kanskje har noen grupper fått lite mat og setter pris på litt ekstra. Det skal være nok mat til alle og alle skal bli god og mett. Men det krever at maten blir fordelt på alle.

Kakao på kveldene

Har gruppen lyst på kakao, kan råvarer (melk, sukker og kakaopulver) hentes fra mathallen helt fram til klokken 22 30.

Haikemat

Det utleveres 1 pose per speider samt rosiner og frukt. Husk å smøre nok nistemat i tillegg. Beregn tre til fire brødmåltider i tillegg til utlevert turmat. Ta med drikke, juice, vann eller saft og termos med 4 dl varmt vann per speider. Ikke ta med melk på grunn av at den lett blir sur.

Speidere og ledere som ikke er på haik får også « haikemat».

Krydder

De gruppene som har behov for dette må ta det med selv.

Retur av mat

Det er bedre lagringsforhold i mathallen enn i gruppene. Uåpnet mat kan derfor returneres. Uåpnet melk kan settes tilbake i kjøleskapet mathallen. Vi ønsker ikke store kasser med retur fra gruppene siste dag.

Bursdagskaker og lignende

Slike varer koster penger. De bestilles i storkiosken senest 48 timer før
levering. Betaling skjer ved bestilling. Ta med kvittering for betaling når varene
hentes i mathallen. Varene kan kun bestilles av ledere.

Utvalget og priser fås i storkiosken

Diettmat

Leiren har egne diettansvarlige. Alle diettbehov skal meldes inn i god tid før leiren.

Leirdeltakere som ikke har meldt inn diettbehov innen fristen, skal vi hjelp så langt som mulig, men de kan ikke regne med å få alle ønsker oppfylt. Diettbehovene krever mye ressurser (spesielt behov som meldes under leiren) og vi prioriterer derfor de som har meldt behov innen fristen.

Hygiene

Mat kan være kilde til oppkast og diare, spesielt dersom vi får varme dager. Det er derfor viktig at alle har fokus på hygiene og oppbevaring av mat. Ta ikke noen sjanser med bedervet mat.

Gode råd for matvarehåndtering samt skikk og bruk på kjøkkenet

  • Hent ikke mer mat enn nødvendig, lagringen av mat foregår alltid bedre i mathallen enn i egen leir
  • Vær nøye på å pakke inn maten når emballasjen først er åpnet. Ta med bokser og plastposer for forsvarlig innpakning hjemmefra. Leverpostei bør kastes etter hvert måltid.
  • Unngå at mat og drikke kommer i kontakt med jord.
  • Bruk egnede kasser for matoppbevaring borte fra sol, varme og regn. Mat skal oppbevares kjølig og tørt.
  • Merk alle drikkevannskanner tydelig med «drikkevann». Disse skal kun brukes til dette formålet. Rent drikkevann hentes nytt hver dag og holdes unna sola.
  • Bruk håndvask med såpe og hånddesinfeksjon før mattilberedning. Husk å påse at alle i troppen er nøye med håndvask/desinfeksjon (desinfeksjonsgele). Synlig møkkete hender skal ALLTID vaskes rene med såpe og vann. Deretter kan
    hånddesinfeksjon benyttes. Hånddesinfeksjon dreper bakterier og mikrober, men fjerner ikke synlig skitt. Vaskes hendene i varmt vann er det ikke nødvendig med desinfeksjon etterpå.
  • Meieriprodukter holder seg svært dårlig på speiderleir. Bruk en kartong / pakke om gangen og kast melk etter hvert måltid om du ikke har tilfredsstillende lagring (kjøling og skygge). Husk maks ett døgn.
  • Alle grupper skal ha merkede områder i «kjøkkenet» for UREN
    og REN SONE. Oppvask og skitne kasseroller etc. skal ikke
    oppbevares der ren mat tilberedes.
  • Mat og redskaper må ikke komme i kontakt med oppvasken. Brukte kniver (bestikk) og møkkete fjøler skal legges til oppvask i uren sone med en gang og ikke ligge rundt på området.
  • Eget bestikk/tallerkener bør ikke oppbevares hengende uten tildekking. De bør oppbevares i en lukket pose (ikke plast grunnet fuktighet og muggdannelse).

 

Meny

Lørdag (30. juni)

Det utleveres: Karbonader, hamburgerbrød, dressing, salat, tomat, agurk, ketchup og rapsolje

Til dessert utleveres det: Bananer, sjokolade og aluminiumsfolie

Søndag (1. juli)

Det utleveres: Laksefilet, poteter, gulrøtter, sitron, agurk og rømme.

Til dessert utleveres det: Epler, banan, ananas på boks, rosiner og vaniljesaus

Mandag (2. juli)

Det utleveres: Ulike grønnsaker (henger sammen med programmet denne dagen)

Til dessert utleveres det: 1 eple til hver person

Tirsdag/Onsdag (ikke haik) (3.-4. juli)

Taco

Det utleveres: Kjøttdeig, tacokrydder, tacosaus, tortillas, tomat, gulost, agurk, mais, salat og rømme.

Til dessert utleveres: Karamellpudding og karamellsaus.

Haikedagen (3.-4. juli)

Det utleveres: Turmat (frysetørket), rosiner og epler

Husk å smøre nok nistemat i tillegg. Se avsnitt haikemat. De i gruppen
som ikke er på haik vil også få denne maten denne dagen.

Torsdag (5. juli)

Det utleveres: Fiskekaker, gulrøtter og poteter

Til dessert er det ispinne. Det vil bli lagt en ishentelapp i matkassen som beskriver hvor og når isen skal hentes.    

Fredag (6. juli)

Restemiddag

Det utleveres: Pølser, poteter, grønnsaker og buljongterning med mer.

Tagg din middag med #futurakokken og du er med i dagens middagskonkurranse med flotte premier.